Sunday, December 12, 2010

saje nak cube,try & test

haluuuuu...lamenyer tak update.ade dlm pale otak dah ape nk tulih selame menghilang neh.tp mood jer tadak lagi.takperla tapi yang ini rase cam miang jer nak citer.saje je la kan.ekceli pn kechek sgt geram dan tegedik2 jer bile tgk pompuan2 kat luar tu yg sgt cun pakai shawls sama itu cotton inner.alaa..inner yg setepek kat dahi tu.dah lama pn kechek geram nak bergaya ala2 stylo gitu.tapi bile diambil kira faktor shape muke ni.haisehh!bulat gote plus dahi suak lagi.tapi. akibat keterujaan yang melampau dan makcik2 dan kakak2 yg jual shawl menawan kalbu tu, maka terbeli dan tercube la nak pakai kan.erm..first impression.not bad.ekeke!!bile pakai jer inner tu, hamik kau!keluasan dahi seluas padang bola ni boleh dikurangkan.kelebaran muke dapat di cover dgn kaca mata.pastu rasa cam stylo jer bile pakai ngan sun glass..muwahahaha!!weh lantok aku la nak syok sendiri.dah xder org sgt nak puji.janji hubby aku cakap aku comel cam budak sekolah tingkatan 3.weh! aku awet mude siottt!!~nah tatap gambar la pule yer..


si lebar

si lebar dengan suami

pss:nati nak update citer pasal MAHA n macam2 ade.


Monday, November 22, 2010

menangguh kerja

JANGAN TIRU AKSI INI DALAM AMALAN HIDUP SEHARIAN ANDA!!!

Ok.ayat di atas telah diboldkan dengan warna merah siap tulisan huruf besar lagi.bermaksud amaran sekeras2 nya.hadooii.ini la tabiat pn kechek yg mmg xleh buang lagi sejak kecik sampai la dh berlaki.ape2 keje seme nak tangguh.contohnyer solat,bangun pagi,buat surat,bayar bil dan apa2 urusan lah!kalu shopping jer yg tak rajin tangguh.bleh plak kan.hai setan, setan.ko sgt komited dgn kerja menghasut kau tuh.bila dah menangguh, mula la dah tejangkit dengan satu lagi penyakit M.A.L.A.S.serius, pn kechek mmg suke buat keje last minit.kalau membuat list kerja kat atas kertas tu xde maknenye la!buang dakwat pen jer.bila mau berubah ko neh pn kechek oit!!(entry dipost sempena otak tgh teringat kain yg menggunug x dilipat)

psss:ni sambil2 post entry ni tgh tangguh buat minit meeting last week la ni.tak insaf gak lagi~

Sunday, November 14, 2010

Bulan Yang Memenatkan

ye saya sgt penat!!byk sgt yg nak kene buat.last week team audit dpd HQ datang ke Sg Como utk audit aset pastu sambung ngan meeting.boleh kate bln lps & bln ni plg kerap ke Sg. Como.Ketua Unit saya pula ke Filipina ade seminar.So, saya la yg dilantik utk memangku tugas beliau.surat mmg x berhenti2 masuk kat box "Unit Akuakultur".dan setiap surat perlu saya minit utk tindakan.mmg buntu dan penat.sepanjang memangku tugas nila saya pulang lewat.pukul 6.30 ptg kdg2 masih di office.kesian laki saya.dia yg nk makan dia yg kene masak.tp dia memahami.

pss:minggu depan kene bertugas di pameran MAHA pule


Monday, November 1, 2010

Amanah & Tanggungjawab

Syukur Alhamdulillah.sejak masuk ke Pejabat Perikanan Terengganu ni banyaaaaakkk sangat pengalaman baru yg pn kechek dapat.betol la pepatah Melayu ada ckp "Jauh perjalanan,luas pemandangan".Walaupun baru 8 bulan di sini, tp rs cam dh lame jer keje.satu perkataan S.E.R.O.N.O.K.Keja mmg byk dan keluar dpd justifikasi tugas seorang Pen Pegawai Perikanan HIP.Sambil2 buat kerja HIP byk jugak buat kerja untuk Akuakultur.

Sebenarnya tugas pn kechek lebih kpd pemantauan.tp x statik pad
a pemantauan je.pasal pengurusan peruntukan projek HIP,mesyuarat2 dan menyediakan laporan pon kene buat.ape yg syok nye keje skang ni pn kechek ade chance utk keluar ke site.keje gini x ramai pompuan suke buat sbb leceh, panas, lasak.tp pn kechek suke sbb boleh kenal tempat org, dpt ramai contact dan pengalaman.

Bos / Pengarah sini sgt2 baik.sume pegawai sini pon sporting.pende
k kate otak "sumbak molek" ah.suke keje ngan dorang.Dorang pon slalu beri kepercayaan kat pn kechek untuk wakil dlm meeting2 besar.Pernah pn kechek wakil pengarah meeting dgn Dato' KPP.fuhh~nebes tak terkata.sume pengarah2 jer yg attend meeting tu.terasa amat kerdil skali.terbaru jd leader utk deligasi Tilapia Conference sempena lawatan ke Sg Como.waaa~ini jam sgt takut.breathless~dalam bas kene briefing group foreigner.dah lame x ckp mat salleh kan.dulu time study boleyla ckp lebih kurang je sbb audience pon kawan2 secourse.tp ni ngadap mat salleh real.habes campur budu+belacan.bile tny blk dgn slh sorg peserta tu die ckp "NOT BAD"..huhu..

tapi pn kechek sedey sbb sebulan dr skang kontrak HIP ni da nk abes.tak sanggup nak tinggal 'sampah kerja' kat org lain.yela slame ni kite jer duk buat dr mula kan.sape yg sanggup nk sambung?ibarat cam kite tggl taik kat tgh jalan plop.tp papehal pon rezeki Allah SWT tentukan.pn kechek cuma doakan d
apat sambung jer kontrak ni.sbb peluang utk kerja ssh dah.dan x sanggup jauh dr laki.TAKNAAAAAKKKKKKK!!!


bersedia untuk bagi taklimat projek


ahli rombongan Persatuan Peniaga Cina Terengganu


sebahagian daripada 40 org ahli Tilapia Conference

pss: kalau thn depan sambung kontrak agak2 OK tak kalau pn kechek nk apply post Pegawai Perikanan G41??hehe ;))

Thursday, October 28, 2010

new pet

amboi2 kau kechek koje belambak tu sempat lagi kau membebel kat sini!

ade aku kesah??

nak kasi korang layan sket 'our new pet' ..sekadar menambah duit poket dan koleksi aset..


kacak kan hubby dan daddy-in-law saya?


ayuh sang ikan!makan, makan dan makan lagi


step foward..chayuk!chayuk!

Thursday, October 21, 2010

kerna terpaksa

waa!! tajuk entry cam tajuk lagu jer.btw, nk story la sket ape yg terpakse nyer kan?ye la lepas kes keguguran ritu, doktor suggest pn kechek spy byk mkn sayur, buah n multi-vitamin.katenyer sume ni membantu badan jd kuat la.pastu doktor ade gak ckp minum susu.sebaik-baiknyer susu tepung.tp susu segar pon OK.

ms kecik2 dulu pn kechek heran ngan org yg boleh minum susu segar dlm kotak tu. x kesahla brand Nestle ke,Marigold ke, Dutch Lady ker.sbb pn kechek penah try rs n
yer ~yekkk~ tawa jer.tp skang ni pn kechek x leh memilih da soal mknn.sayur,buah sume dh xleh pilih2.sume kene telan.demi kesihatan InsyaAllah pn kechek akan cube.dan untuk percubaan makan buah-buahan, pn kechek try dgn buah anggur dulu.smlm tgk dlm paper Metro ade advertisement Giant.waa~terliur tgk pic anggur seedless tu.so, mlm tu gak la kitorg ke Giant.terus tuju ke bhgn buah-buahan.Anggur tu mmg display kat tgh2 antara peti eskrem n peti mknn segera.tgk2 intai2 sume dlm keadaan baik jer.so rembat la satu yg berat nye 1/2 kg tu.pastu operasi mencari susu segar.skali lagi rambang mata.x tau nk try brand ape.mule2 terpikat ngan Dutch Lady Full Cream.pastu jln depan sket terpandang ke brand Nestle Nesvita.bc2 ingredient kat ats kotak tu ade Acid Folic.wahh!!ini baguzz.yg Dutch Lady tu xde la plak.so decide amik yg Nestle jer.balik rumah terus try n serius sodap!xde rs lembu sgt.ntuk mlm tu jer setengah kotak lencun!huhu..skang ni pg2 sblm g keje kene minum segelas susu segar dulu.best tau rupenyer.hehe ;]



pn kechek minum yg sebelah kanan tu



sedap & menyelerakan!!

pss:makan still berpantang lagi..ais xleh minum ;(



Sunday, October 17, 2010

sebuah pemergian ;(

kronologi

10/10/2010

bangun tido xde petunjuk bendera merah dikibarkan.maksudnya sudah 8 hari lewat 'kawan baik' dtg.test kit yg dh berbulan2 tersimpan dlm kocek fridge cover tu terus dicapai.urine test terbaik adalah urine pertama lepas bgn tido.ujikaji urine dilakukan dan......Alhamdulillah.2 line appear yg membawa maksud saya POSITIF.99% accurate.terus tunggu depan pintu bilik air.aisehh!!lame la plak Mr. Dear ni mandi.paip ditutup dan bila Mr Dear keluar trus pn kechek terkam dan mintak didukung.(x pasal2 batal air semayang.hehe).terus pn kechek tunjuk result test ke Mr. Dear.berpelukan dan bernari2 kegembiraan lah laki bini ni keliling rumah.masuk ofis on FB trus wat shotout & terus call mama.banyaknye ucapan TAHNIAH.buat kerja cam biasa tp agak letih dan stress sbb kene cek surat yg pending kat admin sana plus mesin fotostat rosak.memang the whole day turun naik jer.lunch pon miss.malam nye plak excited pegi klinik untuk double confirm.kami ke Klinik Aryani di Bukit Bayas sbb mmg confirm doctor nyer pompuan.tak lama tunggu nama dipanggil dan doc Aryani said congratulation i'm 5 weeks pregnant.diberinya ubat asid folic & B-complex.otw balik rumah singgah kat kedai merah utk mkn mlm n baru la jumpe nasi.

11/10/2010

so surprised sbb tibe2 ade bleeding.tp x banyak.fikir positif n hopefully nothing happen.pegi keje cam biasa.Mr dear pesan jgn stress n jgn paksa diri buat kerja.bila dh ke tengahari tu perut rs x sedap.terus ke toilet n darah kuar banyak cam period.sampai ke ptg darah still x brenti.serba salah nk call Mr Dear tp call gak mintak beli test kit.maghrib tu terus cek urine.dan result nya POSITIF.mampu tersenyum.

12/10/2010

perut dah x meragam tp darah still keluar.hari ni penting sbb Bos mintak wakil ke mesyuarat dgn Dato KPP.otw nak ke Besut tu kepale pening rs cam nak pitam.jalan jauh naik transport tinggi.dalam hati bertawakal jer.sampai di Besut jumpa dgn sorang Minah yg bikin onar.ms ni level STRESS dah sangat maximum.dan x pasal2 pn kechek bersikap kurang ajar.mcm2 permintaan last minit dibuatnya.x daya nak melayan.cuaca panas,kepala bertambah berat.tiba2 perut memulas2.ms perjalanan balik rasa loya semacam.tp apa nk buat satu transport dengan pengarah bahagian.singgah plak ke beberapa tapak projek di Setiu.lewat jugak sampai rumah.badan dah lemah..

13/10/2010

harini ada meeting dgn pengarah bahagian.lepas meeting sepatutnya ke Sg Como.tp disebbkan kesuntukan masa, sempat tgk projek di Ajil shj.tp berpusing2 di pekan Ajil sampai 4 kali.tekak dah loya.balik rumah jer terus flat.menepek atas sofa.mmg x larat.dgn perasaan yg bercampur baur td terus ajak Mr dear gi Farmasi.beli lagi test kit.
tp nekad utk wat test pg besoknya.

14/10/2010

bgn pagi2 terus wat urine test.bile tgk ke resultnye air mate begenang.hny satu line jer yg appear.terus kejutkan Mr Dear n ajak ke klinik tghri ni utk confirmkan ngan doktor.pg tu sempat pegi ofis lagi utk settlekan apa yg perlu.tibe2 jer perut memulas2 cam kene senggugut.Ya Rabbi!!sakitnyer yg teramat.duduk x kene berdiri x kene.nk mintak tlg pon sume xde.dgn kudrat yg ade jln gak slow2 sambil pegang dinding ke bilik air.terbongkok2.apa dibuat sumenye sakit.mcm2 rs ada.nk kentut,nk berak, nk kencing tp sume sakit.akhirnya paksa diri duduk mencangkung perlahan2.tp mmg trkejut bila seketul daging berlumuran darah keluar.dan pn kechek sempat sambut yg itu.kepale trus rasa pitam darah x henti keluar.lepas tu barulah perut rasa lega,n boleh kencing,berak n kentut dgn sempurna.balik ke bilik terus call Mr Dear dan terus ke klinik.doktor buat scan n ngesahkan yg pn kechek complete abortion.Tuhan jer yg tahu perasaan itu.Doktor cuba explain faktor ini terjadi.

  1. penolakan darah/ketidakserasian darah pasangan
  2. kurang zat makanan dalam badan
  3. letih / stress
  4. ketahanan badan yang lemah
~Kepada Mu Yang Esa...aku redha dengan ketentuan Mu ini.Semoga yang terjadi akan lebih membuatkan hamba Mu ini cekal.Kau Murahkanlah rezeki kami selepas ini dan selamanya~

Sunday, October 10, 2010

rumah dah jadi bengkel moto daa

hari tu kan pn kechek kan pegi HQ kan (bape byk kan daa).so, tinggal la Mr. Dear.2 hr.2 hari jer.tp rindu nye yg amat.mmg xde hati langsung nk jauh2 ngan Mr Dear.nak jadikan citer, mak mertua ada beli motosikal baru.so, dipulangkan la kembali Si Tadu capuk Mr Dear ke tuannya.maka rujukla kembali mereka.tp kondisi nyer x begitu baik.Mr. Dear ade ckp die akan baiki sendiri Si Tadu tu.Semua bahan dan kelengkapan dah beli.Jadi, ms ketiadaan pn kechek tu la Mr Dear berhempas pulas baiki Si Tadu.Sampai call pon lambat jawab;sms apetah lagi.ok hal ini x perlu nk ngajuk ok!Mr Dear berpulun nk siapkan cepat sbb nk g keje ngan Si Tadu jer.senang nk cilok2.

teka apa jadi????layan gambar ye kawan2......









balik umah jer pandai tau die nyorok blakang pintu.dan-dan jer die ckp "nati abg kemas,sket je lagi"....xdela pn kechek x ngamuk pon.sbb tau die gak yg akan kemas dan bersihkan nati..

pss:nati nk upload pic Tadu after make over.

match-maker aka ACJ

oughh!!i never though dat i'll be a match-maker.nampak gaya pn kechek ade talent utk jadi agen cari jodoh-ACJ.hekhek.Sekalung TAHNIAH dan SYABAS buat Ayuni Ariffin & Ady Dhamiry.FYI, ayuni adalah sahabat ms pn kechek di seafdec, ady plak coursmate ms study.hermm.its a complicated story.dh lupe la hows it begin.tp yang pasti si bunga nya sudah dipetik.maksudya sudah dirisik pada 8 Oktober 2010.Alhamdulillah.org yang plg teruja mustila pn kechek.actually suke tgk mereka berdua ni.sbb due2 cam ade chemistry.yg si kumbang baik budi bahasa,yg si bunga plak ayu bak perempuan melayu terakhir.seswai la kan dgn tuan nama.

ape-ape pon pn kechek mendoakan kalian kekal hingga ke jinjang pe
lamin dan bahagia hingga hujung nyawa.kenduri nati jgn lupe jemput kami yer cik yuni n en ady.hehe =]


~perkenalkan si bunga AYUNI dan si kumbang ADY DHAMIRY~

ADY DHAMIRY BIN MOHD HANIFF


AYUNI BINTI ARIFFIN

pss:sorry, pic uolls pn kechek cilok kat FB korang

Monday, October 4, 2010

baru 3 bulan..rileks laaa....

kan?kan?baru 3 bulan benikah..rileks laa (wp tetekan tahap dewa)..skang neh mn2 jer kami pegi musti org duk tny pasal baby?kadang2 malu dibuatnya.wahh cam eklan pelekat gigi palsu pulop!tp ape nk gelabah wat cool jer.yg saye ni plaks asal besalam ngan mokcik2 musti dorg raba perut.auchh!!klu temelatah tahap maki hamun padan muke korg yer cik jah,cik nab.husband's territory ok!

skang la baru pn kechek paham kenape pasangan laki bini jd tension bile org tny psl baby.klu jenis mudah lekat tu plak, x dan setahun boyot smule perut nyer.tu la org kate rezeki kan.hermm..kat ofis pn kechek plak yg kes nk beranak beranak lah..yg bakal beranak pon ade tp pn kechek still NOT in the list.hoho!!tp tekanan ni pon tejangkit ke Mr Dear.tp bile ditnye begini jawapannye "mudah-mudahan ade la" (^__^).muka cool pastu senyum senget sebelah menampakaan gigi yg dilanggar keratpi tuh!

notakaki:usaha laki bini ni ditambah kan lagi kepada kuasa 3.harhahrahar!!!

Tuesday, September 21, 2010

sakitnye tekak niii!!!

akibat makan juadah raya yang tak terkawal nilah musibahnya.ais dan kacang memang alah sangat sejak kecik lagi.tp mende yg org larang tu la menjadi kegemaran.3 hari berturut ms raya pekena ais, air gas n mkn berminyak.pastu amik kau!demam belah malam batuk kong kong belah siang.tp kali ni mmg teruk sbb sampai tahap ilang suare.biase serasi jer klu mkn ubat batuk cap ibu & anak.tp kali ni tak menjadi lorr.langsung tukar ubat batuk woods.tp sampai ke hari ni x elok2 lagi.

raya ke-5 dah stat keje.mmg badan x larat.seb baik x ramai yg kerja.so, boleh la berfoya2.raya ke-6 adala 10 org dah stat keja.bila jumpa dgn 'org2 lama' dlm keadaan gini memasing mula la buat spekulasi ''alahan bawakan budak kot''..haishh..senyum jela.camne nak ade sdgkan pn kechek baru jer abes kibar bendera merah.

yang syoknya, ms sakit gini ngalahkan org pregnant.mcm2 ngidam.seb baik Mr Dear layan jer.paling obvious pn kechek ngidam nk minum air vitagen.bleh plak byk2 kedai kat Tganu ni abes stok vitagen dlm peti.mmg sadis lorr.sampai tahap Mr Dear tepakse cr kat area Gong Badak nu.pastu rs nk mkn ikan keli la, epal ijau la, Mc Chicken la.ishh!!rase cam ngengade jer.hikhik.

batuk x reda lagi.Mr Dear xder arini.2 hari ke Kedah.pastu sambung g Pulau Bidong.pastu seminggu ke Matrik Gopeng.waaaa!!!!i'm Mrs Lonely.

pss:duk sorang tetibe blackout cane??=(

eidulfitri 2010

hai..hai..hello..hello..

amacam raya korang?hee..ada sronok ka?let me story about my Hari Raya.sangat seronok sbb thn pertama sambut Raya sebagai isteri kepada En Khairul Anuar yg gagah perkasa itu.yang seronok nyer part pakai baju raya la.dulu2 slalu jeles tgk suami isteri bleh pakai baju sedondon.dan sekarang turn kami plak lah nak sedondon.mmg syok.pastu pagi raya bleh bersalam2 dgn suami.dapat pengampunan di pagi raya.air mata jatuh bederai mengenang dosa.(wp baru 2 bln nikah :((.lagi plak beraya dengan keluarga mertua.means ada dua mak.sonot sangat.family dh berkembang.adik beradik kandung + adik bradik ipar.wahhh!!ramai nyer adik bradik.bagi duit raya ke budak2.raya thn ni turn pn kechek.so, beraya kat N9 la laki bini ni.biasa pengantin baru kan ikut beraya kat umah family tok laki di.tapi setelah berbincang dan mengambil kira beberapa faktor mr dear yg decide untuk beraya kat N9.sebabnya nak ziarah saudara mara yang sakit di sana.tapi raya thn ni agak berbeza jadual lawatan.biasanya, raya pertama kami akan ziarah saudara kat bentong n raya ke2 akan ke Melaka.but for this year kitorg pecah rekod beraya ke Temerloh pd Raya pertama dan ke hospital Seremban raya kedua.sebabnya, kat Temerloh tu kitorg lawat Uwan induk adik kpd uwan kitorg.dia dah x berapa sihat dan yang kat Hospital Seremban tu lawat Makdik.dia kena kanser hati level 4.mmg sayu tgk dia.tp yg paling touching bila tgk kesetiaan husband dia duk ulang alik bermalam jaga wife nya.tp Tuhan lebih sayang kan beliau.19/9 tepat jam 5 pagi beliau dijemput Tuhan.dia ada 2 orang anak perempuan yg diwasiatkan kpd mak mertua untuk dijaga.

okeh,kami bertolak balik ke Terengganu ptg raya kedua means lps pegi hospital tu.masa tu jalan kat bukit putus dh stuck.so kitorg balik ke Ktn melalui KL.then sampai Ktn lebih kurang pukul 8 mlm sbb anta 3 beradik si abg,dilla n ayie.jamak isyak n maghrib then terus bertolak balik Ajil.Wp penat campur ngantok, tp kami gagahi jugak.Raya ke3 kakak ipar pn kechek bertunang.xde ape yang sempat pn kechek bantu untuk persiapan ni.tp happy sbb finally, laki bini ni sempat gak invlove.suka tgk kak Madiah sbb die berseri2 maklumla sudah ''dichopp''.Doa daripada kami semoga kalian menjaga hubungan ini sebaiknya dan berakhir ke jinjang pelamin.

psss:"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN"

Tuesday, July 6, 2010

Doa Sang Kekasih buat Kekasih

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Menyayangi

Ku Panjatkan Syukur Kepada Mu Illahi
Kerana Mempertemukan Jodoh Sebaik Ini

Kekalkan lah Jodoh Kami Hingga Akhir Nafas Kami

Permudahkanlah urusan rumah tangga kami
Kurniakan kami zuriat yang Soleh & Solehah

Jauhkan rasa benci dan curiga antara kami

Kau murahkan lah rezeki kami

Peliharalah kesejahteraan keluarga kami

Kekalkan rasa cinta & sayang ini

Ku pohon pada Mu Tuhan
Hanya engkau yang Maha Mendengar & Maha Memahami
Terimalah dan Kabulkanlah permintaan hamba Mu yang lemah ini
Amin Ya Rabbal 'Alamin










Ciuman Kasih Di Hari Pernikahan 11/6/2010











Sunday, July 4, 2010

berdua lebih baik

Alhamdulillah..

skang pn kechek sudah pon tinggal sebumbung dgn Mr Dear.wp bkn rumah sendiri, tp memadailah rezeki yg Allah Taala beri stakat ini.perjalan masih panjang dan perlu disusun betol2.ujung mggu br ni,lepas pulang ke Durian Kassim pn kechek dan Mr Dear berhempas pulas mengemas rumah sewa kami di Chendering.Rumah tu 90% complete dgn perabot.semua hasil kumpul sikit2 time menbujang dulu ditambah dgn hadiah yg dpt ms kawen.Rumah separuh papan tu ade 3 bilik n 2 bilik air.tp syg cume satu bilik air jer yg berfungsi.Rumah ni jd pilihan sbb 1)sewe murah (RM250/bln) 2)dekat dgn tempat keje pn kechek (5 mnt jln kakike ofis) 3)x crowded dgn rumah2 lain (kwsn lapang n halaman luas) 4)kedai,masjid,kedai mkn & main road jg sgt dekat.


pn kechek bertuah sbb suami pn kechek byk membantu dlm melakukan kerja-kerja harian di rumah.ehemhem!pn kechek bukan sorg queen control ok!rasa syukur dan sgt gembira bila sang suami sentiasa di depan mata.segala kesukaan beliau semua diketahui kini.Mr Dear sy sgt comel (^_^).


rasa bahagia bila dpt masak utk suami,sediakan pakaian kerja suami,solat jemaah bersama,dan kongsi segala susah senang bersama.Mr Dear sorg pendengar setia kpd setiap mslh pn kechek.ermmm...thanks for being loyal almost 6 years honey.

nota:x sabar nk jadi bertiga pula..weee :)


annoying

ade sorg mamat yg sgt annoying fe'el nyer..sudah beristeri tp koya gentleman..haishh!!arini daku terpandang tingkah laku nyer yg sgt ANNOYING ok!!mmg patut pon daku sound die aritu..yekkk!!x suke betol la org yg berperangai seolah2 "ketandusan" ni..die fikir semua pompuan itu senang utk disentuh ker??plissss laaaa..bini kau kan ade!!simpan2 la perangai huduh tu..

nota:igt nk shutout kat wall FB..tp masih waras utk tidak meluahkan emosi terang2an..

Thursday, July 1, 2010

lost contact

waaaaa;(

br sy tau perasaan rindu kat suami yg g outstation..tambah2 xleh nk contact..line phone xde coverage..amat memeritkan kalbu ok!!mtk2 en suami pegi utk 2 hr jer...cepatla balikkkkkkkk!!!!!!teman sy berbuka puasa..dhla geng serumah sume da blk kampung neh..adeiiii :(

Tuesday, June 22, 2010

letih la weiii

hish!hish!

saya letih,saya penat..saya x brapa sihat..nape kerja belambak2???

Monday, June 21, 2010

testing !!

haluuuuuuu!!!!

yes..yes..da ade akaun baru (",)