Monday, November 22, 2010

menangguh kerja

JANGAN TIRU AKSI INI DALAM AMALAN HIDUP SEHARIAN ANDA!!!

Ok.ayat di atas telah diboldkan dengan warna merah siap tulisan huruf besar lagi.bermaksud amaran sekeras2 nya.hadooii.ini la tabiat pn kechek yg mmg xleh buang lagi sejak kecik sampai la dh berlaki.ape2 keje seme nak tangguh.contohnyer solat,bangun pagi,buat surat,bayar bil dan apa2 urusan lah!kalu shopping jer yg tak rajin tangguh.bleh plak kan.hai setan, setan.ko sgt komited dgn kerja menghasut kau tuh.bila dah menangguh, mula la dah tejangkit dengan satu lagi penyakit M.A.L.A.S.serius, pn kechek mmg suke buat keje last minit.kalau membuat list kerja kat atas kertas tu xde maknenye la!buang dakwat pen jer.bila mau berubah ko neh pn kechek oit!!(entry dipost sempena otak tgh teringat kain yg menggunug x dilipat)

psss:ni sambil2 post entry ni tgh tangguh buat minit meeting last week la ni.tak insaf gak lagi~

Sunday, November 14, 2010

Bulan Yang Memenatkan

ye saya sgt penat!!byk sgt yg nak kene buat.last week team audit dpd HQ datang ke Sg Como utk audit aset pastu sambung ngan meeting.boleh kate bln lps & bln ni plg kerap ke Sg. Como.Ketua Unit saya pula ke Filipina ade seminar.So, saya la yg dilantik utk memangku tugas beliau.surat mmg x berhenti2 masuk kat box "Unit Akuakultur".dan setiap surat perlu saya minit utk tindakan.mmg buntu dan penat.sepanjang memangku tugas nila saya pulang lewat.pukul 6.30 ptg kdg2 masih di office.kesian laki saya.dia yg nk makan dia yg kene masak.tp dia memahami.

pss:minggu depan kene bertugas di pameran MAHA pule


Monday, November 1, 2010

Amanah & Tanggungjawab

Syukur Alhamdulillah.sejak masuk ke Pejabat Perikanan Terengganu ni banyaaaaakkk sangat pengalaman baru yg pn kechek dapat.betol la pepatah Melayu ada ckp "Jauh perjalanan,luas pemandangan".Walaupun baru 8 bulan di sini, tp rs cam dh lame jer keje.satu perkataan S.E.R.O.N.O.K.Keja mmg byk dan keluar dpd justifikasi tugas seorang Pen Pegawai Perikanan HIP.Sambil2 buat kerja HIP byk jugak buat kerja untuk Akuakultur.

Sebenarnya tugas pn kechek lebih kpd pemantauan.tp x statik pad
a pemantauan je.pasal pengurusan peruntukan projek HIP,mesyuarat2 dan menyediakan laporan pon kene buat.ape yg syok nye keje skang ni pn kechek ade chance utk keluar ke site.keje gini x ramai pompuan suke buat sbb leceh, panas, lasak.tp pn kechek suke sbb boleh kenal tempat org, dpt ramai contact dan pengalaman.

Bos / Pengarah sini sgt2 baik.sume pegawai sini pon sporting.pende
k kate otak "sumbak molek" ah.suke keje ngan dorang.Dorang pon slalu beri kepercayaan kat pn kechek untuk wakil dlm meeting2 besar.Pernah pn kechek wakil pengarah meeting dgn Dato' KPP.fuhh~nebes tak terkata.sume pengarah2 jer yg attend meeting tu.terasa amat kerdil skali.terbaru jd leader utk deligasi Tilapia Conference sempena lawatan ke Sg Como.waaa~ini jam sgt takut.breathless~dalam bas kene briefing group foreigner.dah lame x ckp mat salleh kan.dulu time study boleyla ckp lebih kurang je sbb audience pon kawan2 secourse.tp ni ngadap mat salleh real.habes campur budu+belacan.bile tny blk dgn slh sorg peserta tu die ckp "NOT BAD"..huhu..

tapi pn kechek sedey sbb sebulan dr skang kontrak HIP ni da nk abes.tak sanggup nak tinggal 'sampah kerja' kat org lain.yela slame ni kite jer duk buat dr mula kan.sape yg sanggup nk sambung?ibarat cam kite tggl taik kat tgh jalan plop.tp papehal pon rezeki Allah SWT tentukan.pn kechek cuma doakan d
apat sambung jer kontrak ni.sbb peluang utk kerja ssh dah.dan x sanggup jauh dr laki.TAKNAAAAAKKKKKKK!!!


bersedia untuk bagi taklimat projek


ahli rombongan Persatuan Peniaga Cina Terengganu


sebahagian daripada 40 org ahli Tilapia Conference

pss: kalau thn depan sambung kontrak agak2 OK tak kalau pn kechek nk apply post Pegawai Perikanan G41??hehe ;))