Monday, July 14, 2014

pregnant dan puasa

Assalamualaikum...Salam 16 Ramadhan...auww!!16 hari dh puasa...kejap je pejam celik pejam celik kan?so far, puasa P.K full lagi...Alhamdulillah...teringin nak puase penuh..last puase penuh PK mase darjah 5..

Ok, 2nd pregnancy ni fizikal P.K sgt kuat...compare ms pregnant Aimy Natrah dulu..dgn alahan nyer,dgn penyakit itu ini nyer...siap bermalam kat sepital lagi...and the best part P.K sgt rajin masak..boleh kate hari hari P.K masak..wp kadang2 terpakse berperang dgn si kenit tu..penat mmg penat..tp, bile masak tu menjadi, P.K anggap ia satu terapi minda..tambah2 kalu en suami puji..makan menambah2..hurmmm...biaselah sifat org pompuan ni kan sgt suka dipuji..

Macam tahun2 sblm ni, kitorg mmg banyak balik rumah Mok utk berbuke puase...kalau tak balik pon, Mok yang akan call..die akan umpan dgn menu2 yg mmg mabeles lahh!!hehe..time berbuke hiruk pikuk lah suasana sbb ade si kenit tu kan...bkn nyer bleh duk diam..ade saje akal die..tp itulah penghibur tok and tokki die..

hurmm..cerita bab sahur plak...kalau ms zaman kanak2/remaja dulu, wajib makan nasi..klu x,flat lah nak tggu smpai berbuke tu...tp dah hale ke tue ni, sahur yg simple2 jer..macam p.K akan bancuh air panas Milo ker,Mineral Coffee ke...then, roti bakar or biskut2 camtu je..suami plak segelas air suam then buah kurma 2 bijik...kalau mkn nasi tu yg jd flat..dah terbalik dah..

ok,since 2 minggu lagi nak beraye,preparation utk raya sgt lain thn ni...P.K baru settle shopping baju raya utk si kenit tu je...kan raya utk budak2...utk mak bapak nyer xde lagi...rsnyer msti last minit jugak baru menyoping...xpelah janji berganti...raya P.K ni tak sah kalau x glemer...bab kuih muih P.K dah tempah dgn officemate..tgklah kalau rajin igt nak buat jugak kuih 2,3 jenis..kalau rajin yer...

ok...P.K sambung cerite di next entry plak...tata :)


Monday, June 30, 2014

Ramadhan kembali

Syukur Alhamdulillah..Ramadhan kembali lagi..syukur kerana masih diberi kesempatan untuk menyambutnya..Ramadhan kali ni sangat bermakna sbb pn.kechek sedang mengendong makhluk Allah bernyawa dalam rahim ni..yang ke2 ok!so, KPI pn kechek puase tahun ni,ialah puasa penuh..Insya Allah..baby dah 6 bulan dlm rahim mommy..kakaknye plak si Aimy Natrah tu dah setahun.Alhamdulillah makin aktif,bijak dannnnn makin comelll....ramai yang kate muke die ala ala korean..tak tau nurun muke sape..hehe..tp klu ditilik betol2 mmg muke ayohnye la..harap perangai pon nurun ayoh ye kak yong..sbb ayoh rajin..mommy awak ni pemalas sket..yg die rajin membebel..

Hati manyak syok sbb kak yong dh pandai jalan..So, raya ni bleh buatkan die baju kurung..Kami nak sedondon..tp misi membeli baju raya tak ON lg ni..time nak shopping ade je halangan nye..hermm..

bersambung di entry lain..ni saje drop by sementara tggu office hour tamat...