Tuesday, September 21, 2010

sakitnye tekak niii!!!

akibat makan juadah raya yang tak terkawal nilah musibahnya.ais dan kacang memang alah sangat sejak kecik lagi.tp mende yg org larang tu la menjadi kegemaran.3 hari berturut ms raya pekena ais, air gas n mkn berminyak.pastu amik kau!demam belah malam batuk kong kong belah siang.tp kali ni mmg teruk sbb sampai tahap ilang suare.biase serasi jer klu mkn ubat batuk cap ibu & anak.tp kali ni tak menjadi lorr.langsung tukar ubat batuk woods.tp sampai ke hari ni x elok2 lagi.

raya ke-5 dah stat keje.mmg badan x larat.seb baik x ramai yg kerja.so, boleh la berfoya2.raya ke-6 adala 10 org dah stat keja.bila jumpa dgn 'org2 lama' dlm keadaan gini memasing mula la buat spekulasi ''alahan bawakan budak kot''..haishh..senyum jela.camne nak ade sdgkan pn kechek baru jer abes kibar bendera merah.

yang syoknya, ms sakit gini ngalahkan org pregnant.mcm2 ngidam.seb baik Mr Dear layan jer.paling obvious pn kechek ngidam nk minum air vitagen.bleh plak byk2 kedai kat Tganu ni abes stok vitagen dlm peti.mmg sadis lorr.sampai tahap Mr Dear tepakse cr kat area Gong Badak nu.pastu rs nk mkn ikan keli la, epal ijau la, Mc Chicken la.ishh!!rase cam ngengade jer.hikhik.

batuk x reda lagi.Mr Dear xder arini.2 hari ke Kedah.pastu sambung g Pulau Bidong.pastu seminggu ke Matrik Gopeng.waaaa!!!!i'm Mrs Lonely.

pss:duk sorang tetibe blackout cane??=(

eidulfitri 2010

hai..hai..hello..hello..

amacam raya korang?hee..ada sronok ka?let me story about my Hari Raya.sangat seronok sbb thn pertama sambut Raya sebagai isteri kepada En Khairul Anuar yg gagah perkasa itu.yang seronok nyer part pakai baju raya la.dulu2 slalu jeles tgk suami isteri bleh pakai baju sedondon.dan sekarang turn kami plak lah nak sedondon.mmg syok.pastu pagi raya bleh bersalam2 dgn suami.dapat pengampunan di pagi raya.air mata jatuh bederai mengenang dosa.(wp baru 2 bln nikah :((.lagi plak beraya dengan keluarga mertua.means ada dua mak.sonot sangat.family dh berkembang.adik beradik kandung + adik bradik ipar.wahhh!!ramai nyer adik bradik.bagi duit raya ke budak2.raya thn ni turn pn kechek.so, beraya kat N9 la laki bini ni.biasa pengantin baru kan ikut beraya kat umah family tok laki di.tapi setelah berbincang dan mengambil kira beberapa faktor mr dear yg decide untuk beraya kat N9.sebabnya nak ziarah saudara mara yang sakit di sana.tapi raya thn ni agak berbeza jadual lawatan.biasanya, raya pertama kami akan ziarah saudara kat bentong n raya ke2 akan ke Melaka.but for this year kitorg pecah rekod beraya ke Temerloh pd Raya pertama dan ke hospital Seremban raya kedua.sebabnya, kat Temerloh tu kitorg lawat Uwan induk adik kpd uwan kitorg.dia dah x berapa sihat dan yang kat Hospital Seremban tu lawat Makdik.dia kena kanser hati level 4.mmg sayu tgk dia.tp yg paling touching bila tgk kesetiaan husband dia duk ulang alik bermalam jaga wife nya.tp Tuhan lebih sayang kan beliau.19/9 tepat jam 5 pagi beliau dijemput Tuhan.dia ada 2 orang anak perempuan yg diwasiatkan kpd mak mertua untuk dijaga.

okeh,kami bertolak balik ke Terengganu ptg raya kedua means lps pegi hospital tu.masa tu jalan kat bukit putus dh stuck.so kitorg balik ke Ktn melalui KL.then sampai Ktn lebih kurang pukul 8 mlm sbb anta 3 beradik si abg,dilla n ayie.jamak isyak n maghrib then terus bertolak balik Ajil.Wp penat campur ngantok, tp kami gagahi jugak.Raya ke3 kakak ipar pn kechek bertunang.xde ape yang sempat pn kechek bantu untuk persiapan ni.tp happy sbb finally, laki bini ni sempat gak invlove.suka tgk kak Madiah sbb die berseri2 maklumla sudah ''dichopp''.Doa daripada kami semoga kalian menjaga hubungan ini sebaiknya dan berakhir ke jinjang pelamin.

psss:"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN"