Thursday, October 28, 2010

new pet

amboi2 kau kechek koje belambak tu sempat lagi kau membebel kat sini!

ade aku kesah??

nak kasi korang layan sket 'our new pet' ..sekadar menambah duit poket dan koleksi aset..


kacak kan hubby dan daddy-in-law saya?


ayuh sang ikan!makan, makan dan makan lagi


step foward..chayuk!chayuk!

Thursday, October 21, 2010

kerna terpaksa

waa!! tajuk entry cam tajuk lagu jer.btw, nk story la sket ape yg terpakse nyer kan?ye la lepas kes keguguran ritu, doktor suggest pn kechek spy byk mkn sayur, buah n multi-vitamin.katenyer sume ni membantu badan jd kuat la.pastu doktor ade gak ckp minum susu.sebaik-baiknyer susu tepung.tp susu segar pon OK.

ms kecik2 dulu pn kechek heran ngan org yg boleh minum susu segar dlm kotak tu. x kesahla brand Nestle ke,Marigold ke, Dutch Lady ker.sbb pn kechek penah try rs n
yer ~yekkk~ tawa jer.tp skang ni pn kechek x leh memilih da soal mknn.sayur,buah sume dh xleh pilih2.sume kene telan.demi kesihatan InsyaAllah pn kechek akan cube.dan untuk percubaan makan buah-buahan, pn kechek try dgn buah anggur dulu.smlm tgk dlm paper Metro ade advertisement Giant.waa~terliur tgk pic anggur seedless tu.so, mlm tu gak la kitorg ke Giant.terus tuju ke bhgn buah-buahan.Anggur tu mmg display kat tgh2 antara peti eskrem n peti mknn segera.tgk2 intai2 sume dlm keadaan baik jer.so rembat la satu yg berat nye 1/2 kg tu.pastu operasi mencari susu segar.skali lagi rambang mata.x tau nk try brand ape.mule2 terpikat ngan Dutch Lady Full Cream.pastu jln depan sket terpandang ke brand Nestle Nesvita.bc2 ingredient kat ats kotak tu ade Acid Folic.wahh!!ini baguzz.yg Dutch Lady tu xde la plak.so decide amik yg Nestle jer.balik rumah terus try n serius sodap!xde rs lembu sgt.ntuk mlm tu jer setengah kotak lencun!huhu..skang ni pg2 sblm g keje kene minum segelas susu segar dulu.best tau rupenyer.hehe ;]



pn kechek minum yg sebelah kanan tu



sedap & menyelerakan!!

pss:makan still berpantang lagi..ais xleh minum ;(



Sunday, October 17, 2010

sebuah pemergian ;(

kronologi

10/10/2010

bangun tido xde petunjuk bendera merah dikibarkan.maksudnya sudah 8 hari lewat 'kawan baik' dtg.test kit yg dh berbulan2 tersimpan dlm kocek fridge cover tu terus dicapai.urine test terbaik adalah urine pertama lepas bgn tido.ujikaji urine dilakukan dan......Alhamdulillah.2 line appear yg membawa maksud saya POSITIF.99% accurate.terus tunggu depan pintu bilik air.aisehh!!lame la plak Mr. Dear ni mandi.paip ditutup dan bila Mr Dear keluar trus pn kechek terkam dan mintak didukung.(x pasal2 batal air semayang.hehe).terus pn kechek tunjuk result test ke Mr. Dear.berpelukan dan bernari2 kegembiraan lah laki bini ni keliling rumah.masuk ofis on FB trus wat shotout & terus call mama.banyaknye ucapan TAHNIAH.buat kerja cam biasa tp agak letih dan stress sbb kene cek surat yg pending kat admin sana plus mesin fotostat rosak.memang the whole day turun naik jer.lunch pon miss.malam nye plak excited pegi klinik untuk double confirm.kami ke Klinik Aryani di Bukit Bayas sbb mmg confirm doctor nyer pompuan.tak lama tunggu nama dipanggil dan doc Aryani said congratulation i'm 5 weeks pregnant.diberinya ubat asid folic & B-complex.otw balik rumah singgah kat kedai merah utk mkn mlm n baru la jumpe nasi.

11/10/2010

so surprised sbb tibe2 ade bleeding.tp x banyak.fikir positif n hopefully nothing happen.pegi keje cam biasa.Mr dear pesan jgn stress n jgn paksa diri buat kerja.bila dh ke tengahari tu perut rs x sedap.terus ke toilet n darah kuar banyak cam period.sampai ke ptg darah still x brenti.serba salah nk call Mr Dear tp call gak mintak beli test kit.maghrib tu terus cek urine.dan result nya POSITIF.mampu tersenyum.

12/10/2010

perut dah x meragam tp darah still keluar.hari ni penting sbb Bos mintak wakil ke mesyuarat dgn Dato KPP.otw nak ke Besut tu kepale pening rs cam nak pitam.jalan jauh naik transport tinggi.dalam hati bertawakal jer.sampai di Besut jumpa dgn sorang Minah yg bikin onar.ms ni level STRESS dah sangat maximum.dan x pasal2 pn kechek bersikap kurang ajar.mcm2 permintaan last minit dibuatnya.x daya nak melayan.cuaca panas,kepala bertambah berat.tiba2 perut memulas2.ms perjalanan balik rasa loya semacam.tp apa nk buat satu transport dengan pengarah bahagian.singgah plak ke beberapa tapak projek di Setiu.lewat jugak sampai rumah.badan dah lemah..

13/10/2010

harini ada meeting dgn pengarah bahagian.lepas meeting sepatutnya ke Sg Como.tp disebbkan kesuntukan masa, sempat tgk projek di Ajil shj.tp berpusing2 di pekan Ajil sampai 4 kali.tekak dah loya.balik rumah jer terus flat.menepek atas sofa.mmg x larat.dgn perasaan yg bercampur baur td terus ajak Mr dear gi Farmasi.beli lagi test kit.
tp nekad utk wat test pg besoknya.

14/10/2010

bgn pagi2 terus wat urine test.bile tgk ke resultnye air mate begenang.hny satu line jer yg appear.terus kejutkan Mr Dear n ajak ke klinik tghri ni utk confirmkan ngan doktor.pg tu sempat pegi ofis lagi utk settlekan apa yg perlu.tibe2 jer perut memulas2 cam kene senggugut.Ya Rabbi!!sakitnyer yg teramat.duduk x kene berdiri x kene.nk mintak tlg pon sume xde.dgn kudrat yg ade jln gak slow2 sambil pegang dinding ke bilik air.terbongkok2.apa dibuat sumenye sakit.mcm2 rs ada.nk kentut,nk berak, nk kencing tp sume sakit.akhirnya paksa diri duduk mencangkung perlahan2.tp mmg trkejut bila seketul daging berlumuran darah keluar.dan pn kechek sempat sambut yg itu.kepale trus rasa pitam darah x henti keluar.lepas tu barulah perut rasa lega,n boleh kencing,berak n kentut dgn sempurna.balik ke bilik terus call Mr Dear dan terus ke klinik.doktor buat scan n ngesahkan yg pn kechek complete abortion.Tuhan jer yg tahu perasaan itu.Doktor cuba explain faktor ini terjadi.

  1. penolakan darah/ketidakserasian darah pasangan
  2. kurang zat makanan dalam badan
  3. letih / stress
  4. ketahanan badan yang lemah
~Kepada Mu Yang Esa...aku redha dengan ketentuan Mu ini.Semoga yang terjadi akan lebih membuatkan hamba Mu ini cekal.Kau Murahkanlah rezeki kami selepas ini dan selamanya~

Sunday, October 10, 2010

rumah dah jadi bengkel moto daa

hari tu kan pn kechek kan pegi HQ kan (bape byk kan daa).so, tinggal la Mr. Dear.2 hr.2 hari jer.tp rindu nye yg amat.mmg xde hati langsung nk jauh2 ngan Mr Dear.nak jadikan citer, mak mertua ada beli motosikal baru.so, dipulangkan la kembali Si Tadu capuk Mr Dear ke tuannya.maka rujukla kembali mereka.tp kondisi nyer x begitu baik.Mr. Dear ade ckp die akan baiki sendiri Si Tadu tu.Semua bahan dan kelengkapan dah beli.Jadi, ms ketiadaan pn kechek tu la Mr Dear berhempas pulas baiki Si Tadu.Sampai call pon lambat jawab;sms apetah lagi.ok hal ini x perlu nk ngajuk ok!Mr Dear berpulun nk siapkan cepat sbb nk g keje ngan Si Tadu jer.senang nk cilok2.

teka apa jadi????layan gambar ye kawan2......









balik umah jer pandai tau die nyorok blakang pintu.dan-dan jer die ckp "nati abg kemas,sket je lagi"....xdela pn kechek x ngamuk pon.sbb tau die gak yg akan kemas dan bersihkan nati..

pss:nati nk upload pic Tadu after make over.

match-maker aka ACJ

oughh!!i never though dat i'll be a match-maker.nampak gaya pn kechek ade talent utk jadi agen cari jodoh-ACJ.hekhek.Sekalung TAHNIAH dan SYABAS buat Ayuni Ariffin & Ady Dhamiry.FYI, ayuni adalah sahabat ms pn kechek di seafdec, ady plak coursmate ms study.hermm.its a complicated story.dh lupe la hows it begin.tp yang pasti si bunga nya sudah dipetik.maksudya sudah dirisik pada 8 Oktober 2010.Alhamdulillah.org yang plg teruja mustila pn kechek.actually suke tgk mereka berdua ni.sbb due2 cam ade chemistry.yg si kumbang baik budi bahasa,yg si bunga plak ayu bak perempuan melayu terakhir.seswai la kan dgn tuan nama.

ape-ape pon pn kechek mendoakan kalian kekal hingga ke jinjang pe
lamin dan bahagia hingga hujung nyawa.kenduri nati jgn lupe jemput kami yer cik yuni n en ady.hehe =]


~perkenalkan si bunga AYUNI dan si kumbang ADY DHAMIRY~

ADY DHAMIRY BIN MOHD HANIFF


AYUNI BINTI ARIFFIN

pss:sorry, pic uolls pn kechek cilok kat FB korang

Monday, October 4, 2010

baru 3 bulan..rileks laaa....

kan?kan?baru 3 bulan benikah..rileks laa (wp tetekan tahap dewa)..skang neh mn2 jer kami pegi musti org duk tny pasal baby?kadang2 malu dibuatnya.wahh cam eklan pelekat gigi palsu pulop!tp ape nk gelabah wat cool jer.yg saye ni plaks asal besalam ngan mokcik2 musti dorg raba perut.auchh!!klu temelatah tahap maki hamun padan muke korg yer cik jah,cik nab.husband's territory ok!

skang la baru pn kechek paham kenape pasangan laki bini jd tension bile org tny psl baby.klu jenis mudah lekat tu plak, x dan setahun boyot smule perut nyer.tu la org kate rezeki kan.hermm..kat ofis pn kechek plak yg kes nk beranak beranak lah..yg bakal beranak pon ade tp pn kechek still NOT in the list.hoho!!tp tekanan ni pon tejangkit ke Mr Dear.tp bile ditnye begini jawapannye "mudah-mudahan ade la" (^__^).muka cool pastu senyum senget sebelah menampakaan gigi yg dilanggar keratpi tuh!

notakaki:usaha laki bini ni ditambah kan lagi kepada kuasa 3.harhahrahar!!!