Sunday, December 18, 2011

debok dapat adek baru :))

Assalamualikum wbt pembuka kata....

Walaupun kelahiran ini tidak dijangka, tp sekurang2nya dapat mengurangkan keresahan kami laki bini.Setiap hari kami kebasahan dan kesejukan ke tempat kerja.Tapi, apa lagi yg termampu selain berkorban untuk org tersayang.Sebab janji Allah itu tidak pernah dimungkiri.Allah juga bersama dengan orang yang bersabar dan tabah dengan ujian Nya.

Ceritanya, kami laki bini dah lama mencari kereta pendua. Cadangnya untuk dijadikan kereta berulang alik pn kechek ke tempat kerja. Kereta lama (Debok) tu masih ok, malah ansuranya pon belum habis dilunaskan. Cuma kadang2 penggunaannya terpaksa dikongsi dgn keluarga di Kuantan. Tambah2 sekarang musim tengkujuh, yang kami laki bini ni ada hanya sebuah moto cabuk. Kebetulan kewangan kami agak menyokong kami untuk membeli sebuah kereta lain, maka pencarian tersebut dilakukan dari sehari ke sehari. Alhamdulillah, tak sampai 2 hari misi tersebut dilakukan, rezeki berpihak kepada kami. Hehe..Seorang pelajar di tempat suami pn kechek bekerja menawarkan kereta kancil 660cc yang dibelinya pada tahun 1995. Harga yang ditawarkan pula di paras kemahuan kami. Apa lagi, tanpa berfikir panjang, kami merembat.Insya Allah, dalam tempoh 2 hari lagi kancil tu akan menjadi milik kami. Sejurus ia sampai ke tangan kami, pn kechek akan bagi nama.Kira, debok dapat adik baru la pasni.hehe :)
So, inilah gambar adik baru Debok untuk tatapan semua.....

Sunday, December 4, 2011

the best dandruff treatment shampoo

hai everyone!!

pn kechek nak share citer nape pn kechek tak suke simpan rambut panjang.Musuh utama pn kechek ialah kelemumur yang kronik dan rambut selalu ade ketumbuhan di hujung2nya.Tapi, setiap masalah tu ada penyelesaiannya bukan?Pn kechek dah pon ketemu dgn satu produk yg boleh diiktiraf "Best Product" of the year.Cari punya cari, search punya search, terjumpala satu produk shampoo ni.Bila zoom in kan image nyer, product ni brand Mentholatum.Biasanya kat farmasi2 mcm Watson or Guardian ada jual brand ni.Ade tiga kategori untuk shampoo ni.For normal hair,for damaged and all types hair & for dry and damaged hair.So, rambut pn kechek ni kategori yg dry and damaged hair.First time pakai tu pon pn kechek sudah jatuh cinta.Bau shampoo ni jkurang menyenangkan.Tapi adatla kan dah nama nya pon shampoo berubat.Setakat ni dah 3 kali pakai dan hasilnya kelemumur betol2 kurang dan rambut pon tak rosak.Barulah selesa rambut ni duk dalam tudung sehari suntuk pon.Kalau tak tangan mesti gatal nak kupik2 kelemumur.hik hik!so, sape2 yg ade masalah yg sama cam pn kechek ni im recommended you this product.selamat Mencuba!!!